Vakontwikkeling op het NVC 

Vakontwikkeling op het NVC 

We zijn aanbeland in een tijdperk waarin we heel snel anders moeten acteren, het gebruikelijke is op een doodlopende weg geraakt. Dit stellen Frans Tillema, Lindy Molenkamp en Wim Vossebelt in hun plenaire lunchsessie op het Nationaal verkeerskundecongres op 31 oktober in Den Haag. Na hun interactieve sessie kunnen congresdeelnemers het op 1 november al anders gaan doen. 

Frans Tillema, lector Automotive Research aan de HAN,  Lindy Molenkamp, directeur Beheer en Onderhoud voor de provincie Noord-Holland en Wim Vossebelt, directeur V-tron, zijn ieder op hun eigen manier betrokken bij snelle ontwikkelingen in het vakgebied. Wat hen bindt is hun gezamenlijke inspanning voor een nieuwe opleiding voor de verkeerskundige van de toekomst. Een opleiding die de verbinding legt met de automotive sector en waar datacommunicatie centraal staat. 

“Maar 95 procent van de verkeerskundigen is al aan het werk in de praktijk,” zegt Molenkamp. “We kunnen niet wachten op die nieuwe generatie verkeerskundigen. We moeten nu al anders werken.” Samen gaan Molenkamp, Vossebelt en Tillema met het congrespubliek aan de slag om het ‘morgen’ in de praktijk al anders te gaan doen. 

Kernvragen in deze interactieve sessie zijn: Welke rol speelt de verkeerskunde in een autonome wereld en wat kan ík anders doen? Molenkamp: “We kunnen als verkeerskundigen niet langer alleenheerser zijn in een wereld die we zelf hebben geschapen. Er komen nieuwe loten aan de stam, nieuwe spelers en er ligt een nog onontgonnen speelveld aan informatieschaarste. Dát moeten we goed verdelen.”   

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven