NVC 4 februari: Thalia Verkade leert ‘anders denken’

NVC 4 februari: Thalia Verkade leert ‘anders denken’

Het bestaande netwerk met andere ogen zien. Dat betekent: vraagstukken niet langer technisch willen oplossen, maar politiek benaderen door ze in dilemma’s te vertalen. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat en waarom zou je? En, wat levert dat dan op? Thalia Verkade, journalist bij de Correspondent, schreef samen met Marco Te Brömmelstroet, hoogleraar Urban Mobility Futures (UvA) het boek: het Recht van de Snelste. Thalia leert op donderdagmiddag  4 februari, tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2020/2 hoe je tot socialere mobiliteitsoplossingen komt.

Journalist Thalia Verkade ontmoette hoogleraar Marco Te Brömmelstroet. Zij raakten aan de praat en bleven aan de praat. Hun gesprek werd een onderzoek naar de vraag: hoe kan het dat ons verkeer steeds a-socialer werd? Hoe kan het dat uiteindelijk het recht van de snelste regeert? Hun bevindingen en conclusie beschrijven ze in hun boek ‘Het recht van de snelste’. De kern van hun inzicht is dat we ‘verkeer’ al in de uitgangspunten en in de basis zo aanvliegen dat het domweg resulteert in het recht van de snelste.

Hoe dat anders kan en waarom we dat anders zouden moeten willen, maakt Thalia Verkade op 4 februari in een lezing tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2020/2 duidelijk. Ook al lijkt haar boodschap ingewikkeld, je kúnt met de bestaande mensen en het bestaande netwerk van wegen,  fietspaden, verkeerslichten en verkeersregels tot een socialere verkeerswereld komen.  

Thalia Verkade spreekt op donderdagmiddag 4 februari van 13. 10 – 13.35 uur.  Dagvoorzitter Pieter Litjens, directeur CROW en Lindy Molenkamp, directeur Beheer & Onderhoud voor NVC-gastheer provincie Noord-Holland, verkennen direct na de lezing van Thalia Verkade, de implicaties van ‘anders denken’ in de praktijk. 

Aanmelden
Aanmelden voor het NVC 2020/2 kan nog op www.nationaalverkeerskundecongres.nl/aanmelden. Past dit tijdstip niet, dan is het later te bekijken. Bovendien ontvangt u bij uw aanmelding het boek: ‘Mobiliteit ontmoet Filosofie’.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven