Marco de Jong

Marco de Jong

Functie:
Managing Partner

Organisatie:
Empaction

Als directeur en eigenaar van Empaction; het oudste parkeeradviesbureau van Nederland, is Marco zeer goed thuis in de wereld van parkeren en deelmobiliteit. Naast de gedeelde leiding over het bedrijf is hij de afgelopen jaren bovenal actief in het werkveld. Veelal vanuit beleidsopdrachten voor zowel de kleinere als grote gemeenten in ons land. Momenteel is Marco beleidsontwikkelaar deelmobiliteit voor de gemeente Tilburg en vult hij voor de gemeente ’s-Hertogenbosch als ad interim een vergelijkbare functie in. 

De verdichtingsopgave waar we vandaag de dag voor staan zorgt voor een nog hogere druk op de openbare ruimte. Want hoe houd je een stad of gebied zowel gastvrij, bereikbaar als leefbaar? En hoe zet je deelmobiliteit hiervoor bruikbaar in? Het zijn vraagstukken waar Marco zich mee bezighoudt en waar hij energie van krijgt. Zijn kennis hierover deelt hij maar al te graag. Zo heeft hij  

diverse publicaties op zijn naam en was hij onder meer eindredacteur van de CROW-leidraad Parkeren bij knooppunten en mobiliteitshubs. 

« Naar het overzicht

Terug naar boven