Walter Dresscher

Walter Dresscher

Functie:
Architect

Organisatie:
De Natuurlijke Stad

Walter Dresscher is architect en gebruikt zijn kwaliteiten als ruimtelijk denker en ontwerper voor een breed scala aan vraagstukken die betrekking hebben op het menselijk leven. In samenwerking met een verschillende partners ontwerpt en verbeeldt hij alternatieven voor onze natuurlijke leefomgeving, onze steden. Dresscher probeert niet de aannemelijke toekomst te voorspellen, maar de wenselijke toekomst te ontwerpen, samen met u. Dresscher’s boodschap is confronterend maar vooral een optimistische oproep tot het nemen van verantwoordelijkheid.

Als ras optimist en fervent gelover in vooruitgang ziet Dresscher overal kansen voor een alternatief voor onze leefomgeving. Is de stad zoals we die kennen ook de stad die we willen? Is dit het beste wat we kunnen? Volgens Dresscher kunnen we veel beter! Stad en natuur worden op dit moment als twee losse entiteiten ervaren en Dresscher gelooft in een stad waarin dit niet meer het geval is: De Natuurlijke Stad.

Een van belangrijkste thema’s voor een stad is mobiliteit. En juist daar is nog veel ruimte voor verbetering, letterlijk en figuurlijk. Dresscher houdt zich voornamelijk bezig met de broodnodige transities in mobiliteit. Dit doet hij samen met Irene Rompa met de non-profit organisatie DEEL.

« Naar het overzicht

Terug naar boven