Nationaal verkeerskundecongres 2021

Terugblik NVC 2020 #1

Op 29 oktober 2020 stond het eerste online deel van de 2020-editie van het Nationaal verkeerskundecongres op het programma. We kijken terug op een geslaagd eerste deel van de in totaal drie delen van deze bijzondere editie van het NVC. Niet fysiek zoals gebruikelijk, maar online kwamen vakgenoten uit het hele land online in een tool die alles biedt wat een ‘normaal’ congres biedt.

Het programma van 29 oktober

Het congres werd geopend door dagvoorzitter en CROW-directeur Pieter Litjens, in gesprek met gedeputeerde van de provincie Noord-Holland (dit jaar gastheer van het NVC), Jeroen Olthof. “We hebben de expertise van de congresbezoekers nodig om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden”, aldus Olthof, “juist nu. Blijven we op dezelfde manier kijken naar economische groei, of is onze visie aan het veranderen?”

Lindy Molenkamp gaf leiding aan het dilemmadebat, waar Tilburgs’ wethouder Mario Jacobs, Nina Veders van de HAN en John Pommer van CROW-KpVV dilemma’s over beleid, uitvoering en conformeren (of niet) voorgeschoteld kregen. Een inspirerende sessie die zeker de moeite van het bezoeken waard was.

“Het is teleurstellend dat we alweer op 95 procent van het ‘gebruikelijke’ autoverkeer zitten, maar de pieken zijn wel afgevlakt. Gaan we terug naar ‘normaal’ of blijft de wereld permanent veranderd?”, vroeg Lindy Molenkamp zich hardop af. Aansluitend op het debat volgde er drie parallelsessierondes met in totaal 23 sessies en werd er volop genetwerkt in de netwerkfunctie of tijdens de borrel in de online cafés.

Sfeerimpressie 29 oktober

Terugblik deel 1

Bezoekers waren positief

Omdat de organisatie graag een goed en waardevol congres wil organiseren, hebben we alle deelnemers gevraagd naar hun mening over het eerste online deel van het NVC. Hoewel sommige dingen voor verbetering vatbaar zijn, waren de bezoekers erg enthousiast over deze eerste online editie. Voor maar liefst 91% van de ondervraagden voldeed het congres aan de verwachtingen. Daarnaast hebben de deelnemers dit eerste online deel beoordeelt met een 7,5. Omdat vakgenoten en vakkennis twee belangrijke pijlers zijn van het NVC, vinden de bezoekers uit diverse branches het belangrijk om elkaar te ontmoeten en kennis te delen, ook bij het NVC online.

Terugblik deel 1

Terugblik deel 1

Replays

Tickethouders van het Nationaal verkeerkundecongres 2020 krijgen toegang tot alle sessievideo's van dit jaar. Ga hiervoor naar de onderstaande pagina en login met de gegevens die je van ons via mail ontvangen hebt. Geen mail voorbij zien komen? Check even je spambox. Mocht je geen inloggegevens kunnen vinden mail dan naar klantenservice@acquirepublishing.nl

sessies 2020/1    sessies 2020/2

Bekijk papers van deel twee op 4 februari 2021

Op 4 februari 2021 kunt u het tweede deel bijwonen van het digitale Nationale verkeerskundecongres 2020. Net als op 29 oktober (deel 1) krijgt u een ruim aanbod aan kennissessies. De onderliggende papers staan al op de congressite.

 

Terug naar boven