Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

NVC 4 februari: Vliegen naar de veilige schoolomgeving

NVC 4 februari: Vliegen naar de veilige schoolomgeving

Het is een dagelijks patroon, elke ochtend de kinderen op de achterbank van de auto en vervolgens op weg naar school. En dan heb je ook nog de groepen fietsende en wandelende kinderen en ouders… Veel kinderen en ouders reizen dagelijks in groten getale naar school en in de middag weer naar huis. Tijdens deze ‘spitsuren’ ontstaan vaak onoverzichtelijke en zelfs gevaarlijke situaties. Dat kan anders. Antea Group analyseert met dronebeelden de specifieke knelpunten.

 

Bij de schoolomgeving komt tijdens de haal- en brengmomenten veel verkeer samen. Deze verkeersdrukte leidt vaak tot verkeersonveilige situaties, door bijvoorbeeld drukte van verkeersdeelnemers op toegangswegen, foutparkeerders en hardrijders.

Vliegbeelden
Om deze schoolomgevingen te onderzoeken heeft Antea Group ‘Weg naar de Veilige Schoolomgeving’ ontwikkeld. Hiermee maken we een uitgebreide analyse van de schoolomgeving met de inzet van dronebeelden, zodat we de knelpunten goed in beeld krijgen. In de analyse van de beelden richt het onderzoek zich op de infrastructuur en het verkeersgedrag. Twee aspecten waar de school, gemeente en (ouders van) leerlingen invloed op hebben.

In de workshopsessie ‘Vliegen naar de veilige schoolomgeving’ neemt Jacob Tiellemans u op 4 februari tijdens het Nationaal verkeerskundecongres mee in de ervaringen uit deze onderzoeken: “Hoe gaan we te werk, waar letten we op en welke aspecten zijn belangrijk in deze onderzoeken.” Jacob Tiellemans is Fiets en Smart Mobility adviseur en projectleider bij Antea Group.

Aanmelden vóór 4 februari
U kunt zich nog aanmelden voor het Nationaalverkeerskundecongres 2020/2 op 4 februari en dan ook de kennissessies terugzien van het NVC 2020/1 op 29 oktober. Bovendien ontvangt u bij aanmelding het boek ‘Mobiliteit ontmoet Filosofie’. Zie: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/aanmelden Bekijk ook het NVC-programma op 4 februari op: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/programma

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven