Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

De diverse toekomst van mobiliteit

De diverse toekomst van mobiliteit

Op 2 november 2022 is het precongres van het Nationaal Verkeerskundecongres 2022, in Groningen. Op de dag van het congres gaan we in op de toekomst van mobiliteit: hoe verplaatsen we ons duurzaam, efficiënt en prettig in de wereld van morgen? Kom tijdens het precongres vooral kijken wat Groningen al in de steigers heeft staan!

Het precongres vindt plaats vanaf het terrein van de Zernike Campus, de plek waar de kennis van de toekomst tot bloei kan komen. Er is veel te zien, van de Hyperloop tot waterstofbussen.

Hive.Mobility is het innovatiecentrum voor slimme en groene mobiliteit in Noord-Nederland. De partners van Hive werken hier samen aan de ontwikkeling van slimme en groene oplossingen voor zowel personen- als goederenvervoer. Hive.Mobility houdt zich bezig met autonoom vervoer, duurzame mobiliteit en slimme logistiek. Van Hubs tot Hyperloops, Hive.Mobility wil de toekomst van mobiliteit vormgeven.

Als we het hebben over de toekomst, mobiliteit en Groningen, mag de Hyperloop niet ontbreken. Het European Hyperloop Test Centre is immers gevestigd in Groningen, waar dit een thuis moet bieden aan onderzoekers en ontwikkelaars die zich bezighouden met de snelle vervoersvorm. Het Hyperloop Test Centre, met een test-track van 2700 meter, moet in 2023 zijn deuren openen.

Daarnaast is er nog veel meer te zien en beleven in Groningen, zo laten we zien hoe we kunnen leren van de migratie van vissen, laten we het inspectieschip zien, en hopen we de waterstofbussen van de toekomst te verwelkomen.

Meld je aan voor het congres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven