NVC 4 februari: Speel mee! Games als instrument voor gebiedsontwikkeling en mobiliteit

NVC 4 februari: Speel mee! Games als instrument voor gebiedsontwikkeling en mobiliteit

De beste manier om meer te leren over serious games is door te ervaren. Speel aanstaande donderdag tijdens een dubbelsessie op het Nationaal verkeerskundecongres de serious game Mobipolis en leer spelend over duurzame gebiedsontwikkeling en mobiliteit. Spelleiders zijn Edwin van Uum en Koen Vermeulen.

Mobipolis is een instrument dat kan worden ingezet om met verschillende partijen het gesprek te voeren over de samenwerking rondom duurzame gebiedsontwikkeling en mobiliteit. Spelers werken samen aan een fictieve stad en leren over de grenzen van hun eigen gebied te kijken. Tijdens het NVC geven Edwin van Uum en Koen Vermeulen een kijkje in de keuken en laten zien hoe de game werkt. De eerste deelnemers mogen direct aanschuiven en meedoen.

Edwin van Uum is directeur van Uum en tevens docent ‘Strategie’ aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam en gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen. Koen Vermeulen is werkzaam bij Uum, Unlimited Urban Management en heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het ontwerpen en begeleiden van inhoudelijke serious games. Zoals de ‘Alliantiegame’, een fysiek bordspel dat samen met de provincie Utrecht is ontwikkeld of de game ‘Bouwen aan Kwaliteit’ voor de Omgevingsvisie van de gemeente Hilversum. De ‘Mobipolis’ game is  in opdracht van het CROW ontwikkeld.

U kunt de game Mobipolis bijwonen of meespelen door u aan te melden voor het Nationaal verkeerskundecongres 2020/2 op donderdag 4 februari vanaf 13.00 uur op www.nationaalverkeerskundecongres.nl/inschrijven. U kunt dan ook de kennissessies terugzien van het NVC 2020/1 op 29 oktober. Bovendien ontvangt u bij aanmelding het boek ‘Mobiliteit ontmoet Filosofie’. Bekijk ook het NVC-programma op 4 februari op: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/programma

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven