Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

Indrukwekkend inzendingen voor Nationaal Verkeerskundecongres 2023

Indrukwekkend inzendingen voor Nationaal Verkeerskundecongres 2023

Met ruim 60 inzendingen had de jury nog een flinke kluif aan het beoordelen van alle ingezonden papers voor het Nationaal Verkeerskundecongres 2023, maar het was de moeite waard. De organisatie én de jury bedanken alle inzenders voor de tijd en moeite die ze overduidelijk gestoken hebben in het leveren van een divers en goed onderbouw sessieprogramma.

Binnenkort krijgen alle inzenders van een paper bericht over hun bijdrage. Een groot aantal van de papers is geselecteerd en we nodigen de schrijvers dan ook van harte uit om een sessie, walkshop, pecha kucha, korte presentatie of discussie op het congres te verzorgen.

Diverse onderwerpen

De onderwerpen zijn dit jaar lekker divers: van deelmobiliteit tot GOW30 en van parkeerbeleid tot openbaar vervoer. Auto, fiets, voetganger en MaaS komen allemaal voorbij, zodat de bezoeker van het congres zich kan verheugen op een congres vol diepgang én diverse invalshoeken.

Het thema van het congres is ‘grensverleggend groeien’. Ook in de voorgestelde sessies ziet de jury dat vraagstukken over de (on)mogelijkheid om te groeien en ruimte te bieden aan iedereen, zodat iedereen mee kan (blijven) doen in de samenleving, hoog op de agenda van verkeerskundig Nederland staan. Belangrijke en urgente vragen, waar we samen een antwoord op proberen te vinden.

Verder verloop

Voor de indieners van een paper zijn er drie scenario’s denkbaar: hun paper is zonder voorbehoud goedgekeurd; de organisatie wil graag nog op details met u afstemmen, bijvoorbeeld als we denken dat het onderwerp beter past bij een andere dan de aangevraagde sessievorm; of we vinden de paper, om wat voor reden dan ook, niet passen bij het congres. Iedereen krijgt persoonlijk bericht, met een korte toelichting, maar de uitslag staat vast.

Beste bijdrage

Ook dit jaar maken de beste papers weer kans op de prijs voor de Beste Paperbijdrage. De jury heeft een voorselectie gemaakt – de genomineerden maken we binnenkort bekend.

Nationaal Verkeerskundecongres

Kom ook verbinden, praten, discussiëren en elkaar ontmoeten tijdens hét congres voor en door verkeerskundigen en mobiliteitsprofessionals! Volg een boeiend programma vol nieuwe inzichten, bezoek sessies gebaseerd op papers geschreven door jouw vakgenoten. We ontmoeten je graag op 1 en 2 november 2023. 

Meld je aan voor het congres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven