Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

Dit is de winnaar van de beste bijdrage

Dit is de winnaar van de beste bijdrage

Het programma van het Nationaal Verkeerskundecongres komt elk jaar tot stand dankzij de vele paperinzendingen. We belonen de beste inzending elk jaar met de prijs voor beste paperbijdrage. Deze prijs is donderdag 2 november jl. uitgereikt tijdens het plenaire programma van het congres.

De drie genomineerden van dit jaar waren Marjan Knippenberg met de paper 'Liften, de vergeten optie', Menno Mimpen met de paper 'risicogestuurde aanpak verkeersveiligheid' en Sören Blankers met de paper 'Eindhovense kansen met 30 km/u, tenzijn'. De winnaar van 2023 is: Liften, de vergeten optie van Marjan Knippenberg! De jury beloond deze uitstekende paper over een uniek onderwerp met de eretitel 'Beste Paperbijdrage NVC 2023'. Afgelopen donderdag kreeg Marjan een grote bos bloemen op het podium van het NVC. Tevens ontvangt ze de bijbehorende bokaal van 2023.

We lichten de genomineerden en hun papers uit:

Marjan Knippenberg | Liften, de vergeten optie

Hoe kunnen we bereiken dat liften in Nederland als volwaardige vervoersmethode gezien gaat worden en beter gefaciliteerd gaat worden? Knippenberg noemt liften een prima oplossing in sommige situaties, maar Nederland loopt achter.

Menno Mimpen | Risicogestuurde aanpak verkeersveiligheid

De ANWB zorgt voor laagdrempelige beschikbaarheid van rijgedragsdata van automobilisten en een tool om deze eenvoudig te gebruiken. Uit analyse van rijscores van gebruikers van de Veilig Rijden Autoverzekering, waarbij beter rijgedrag beloond wordt, blijkt dat automobilisten ook daadwerkelijk hun rijgedrag verbeteren.

Sören Blankers | Eindhovense kansen met 30 km/u: 30, tenzij

Er liggen kansen voor 30 km/h op meer wegen binnen de kom. Hoe maak je deze analyse en welke maatregelen zijn nodig? De paperindiener wil hier graag over meedenken met NVC-bezoekers.

We bedanken graag alle schrijvers en iedereen die een workshop of presentatie heeft gegeven. Zonder jullie zou het NVC niet zo’n breed, diepgaand en aansprekend programma kunnen bieden.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven