Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

BLOG: Nettie Bakker | NVC, van congres naar Vakbeweging

BLOG: Nettie Bakker | NVC, van congres naar Vakbeweging

Recent is een unieke blog-uitvraag aan u gelanceerd als professional in de wereld van verkeer en vervoer. Een blog, niet te vergelijken met welke andere blog dan ook. Inhoudelijk gaat deze blog over uw persoonlijke visie op het vakgebied; dat word je toch niet dagelijks gevraagd. Nóg unieker is dat deze bloguitvraag staat voor een persoonlijke bijdrage aan de ontwikkeling van je eigen vakgebied, dus aan vakbeweging. Ten slotte is deze blog gekoppeld aan het jaarlijkse Nationaal verkeerskundecongres, waarmee het een majeure stap zet in het transformeren van het Nationaal verkeerskundecongres tot een nationale (verkeerskundige)vakbeweging.

Een noodzakelijke stap; immers, het vakgebied beweegt en u beweegt mee. Meer dan ooit verdient deze beweging aller aandacht, ook die van u en van ons. Vakcongressen, of ze nu live of digitaal zijn, hebben deels een beperkende werking: je bent er (natuurlijk) bij of je bent er (door omstandigheden) misschien een jaartje niet bij. Dat wetende, ondervangt de bloguitvraag, ook het horen van uw stem: mocht je niet aanwezig kunnen zijn, je praat wel mee!  

Zo geven we, samen met u, concreet vorm aan een actieve, kundige en gepassioneerde vakbeweging. Aan een jaarlijkse ontmoeting van professionals op alle schaalniveaus en aanpalende disciplines om samen de tijdgeest te pakken, samen de grote lijnen te zien, samen de uitwerking te verkennen en samen te bepalen waar we in het komende jaar de schouders onder willen zetten.

Zo geeft het NVC nóg meer vorm aan ‘permanente vakeducatie’. Dat deden we al door een actueel en relevant plenair programma en door een rijkdom aan kennissessies, waaronder de jaarlijkse vakpapers.  Dit geheel biedt, samen met het traditionele pre-congres (nu verschoven naar 21 mei 2021) een jaarlijkse plek om bij te praten en bij te spijkeren. Je eigen discipline in een veranderende context te zien. Het woord congres is daar eigenlijk te universeel voor, het woord vakbeweging vinden we passender.

Klik hier voor meer uitleg over de bloguitvraag: https://www.nationaalverkeerskundecongres.nl/vakbeweging

Nettie Bakker, hoofdredacteur Verkeerskunde 

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven