Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

<span>Ontdek de Vervoerregio Amsterdam tijdens het precongres</span>

Ontdek de Vervoerregio Amsterdam tijdens het precongres

Tijdens het precongres op 1 november in Amsterdam krijg je de kans om kennis te maken met diverse inspirerende projecten in de Vervoerregio en te genieten van een unieke en leerzame ervaring.

Start van het precongres in het 'huis van de Regio' in Amsterdam-Noord

Het precongres start in het splinternieuwe kantoor van de Vervoerregio, ook wel bekend als het 'huis van de Regio', gelegen in Amsterdam-Noord. De leden van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio trappen de dag af en heten alle deelnemers van harte welkom.

Excursie naar Purmerend: Duurzame mobiliteitsambities en MPvE Waterlandkwartier

Daarna gaat de excursie van start, en om jouw energie op peil te houden, ontvang je een goed verzorgd lunchpakket. De eerste stop van de excursie is Purmerend. Tijdens de rit daarheen en op het busstation Tramplein word je bijgepraat over de ambities van Purmerend op het gebied van duurzame mobiliteit. Je ziet daar de Melkwegbrug een brug voor voetgangers -en fietsers die in de top 10 staat van markante langzaam verkeersbruggen in de wereld. Richting het stadhuis zie je de kenmerken van Purmerend, een stad in ontwikkeling met een oude kern. Op het gemeentehuis wordt er meer verteld over het Mobiliteits Programma Van Eisen (MPvE) dat is gemaakt voor Waterlandkwartier. Je wordt meegenomen in het proces en hoe daarmee duurzame mobiliteit is geborgd aan de voorkant van het gebiedsontwikkelingsproces. Wil je hier alvast meer over weten? Lees dan verder over MPvE Waterlandkwartier.

Rondleiding bij de Uithoornlijn in Uithoorn

De volgende stop is Uithoorn, waar je een rondleiding krijgt bij de Uithoornlijn. Deze tramlijn loopt momenteel tot Amstelveen en wordt binnenkort doorgetrokken naar het dorpscentrum van Uithoorn. Hierdoor komt er een nieuwe hoogwaardige tramlijn beschikbaar die betrouwbaarder en sneller is dan de huidige busverbinding.

Afsluiting met NVC Diner en uitreiking van de HBO scriptieprijs

De eindhalte van deze boeiende dag is "Levenslang", de oude Bijlmerbajes, waar het NVC Diner en een gezellige borrel plaatsvinden. Tijdens het avondprogramma wordt ook de HBO scriptieprijs uitgereikt door Verkeerskunde. Deze prijs beloont de beste scriptie op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit, waarbij nieuwe inzichten voor de huidige en toekomstige verkeerskundigen van groot belang zijn. Een deskundige jury, bestaande uit Hans Jeekel, Rob Smit, Jan Ploeger, Peter van der Mede, Frans Bekhuis en Bastiaan Pigge, zal de scripties beoordelen en de winnaars bekendmaken.

Kom naar het precongres op 1 november

Mis deze unieke kans niet om de Vervoerregio Amsterdam te ontdekken en de bijzondere sfeer van het "Levenslang"-complex te ervaren! Kom naar het precongres op 1 november voor een gezellige, leerzame en onvergetelijke dag. Het vervoer naar de avondlocatie of terug naar de beginlocatie wordt geregeld door de Vervoerregio, dus maak je geen zorgen over de logistiek.

Schrijf je nu in en wees erbij op deze boeiende dag vol inspiratie, netwerkmogelijkheden en nieuwe inzichten. Tot ziens in Amsterdam!

Meld je aan voor het congres Bekijk het programma

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven