Genomineerden beste paperbijdrage bekend!

Genomineerden beste paperbijdrage bekend!

Elk jaar schrijven enthousiaste en gedreven verkeerskundigen en mobiliteitsprofessionals vele papers om het Nationaal Verkeerskundecongres vorm te geven. Ook dit jaar ontvingen we vernieuwende en waardevolle bijdragen, wat een gevarieerd en leerzaam programma aan sessies heeft opgeleverd.

Uit de ingediende papers selecteert de jury elk jaar drie genomineerden voor de eervolle prijs 'beste paper'. De genomineerden zijn nu bekend, de jury neemt tot het congres de tijd om de uiteindelijke winnaar te kiezen. De uitslag wordt op het congres bekendgemaakt.

Verder lezen

De diverse toekomst van mobiliteit

De diverse toekomst van mobiliteit

Op 2 november 2022 is het precongres van het Nationaal Verkeerskundecongres 2022, in Groningen. Op de dag van het congres gaan we in op de toekomst van mobiliteit: hoe verplaatsen we ons duurzaam, efficiënt en prettig in de wereld van morgen? Kom tijdens het precongres vooral kijken wat Groningen al in de steigers heeft staan!

Verder lezen

Call for papers

Call for papers

Met de uitvraag voor het schrijven van een NVC-paper bieden we iedere vakgenoot de mogelijkheid om nieuwe vakkennis en -ervaringen te delen. Hiermee borgen we het ‘kennis en ervaringen delen’ over de hele breedte van het vakgebied.

Verder lezen

Drie genomineerden voor de beste hbo-scriptie 2020-2021

Drie genomineerden voor de beste hbo-scriptie 2020-2021

Hoe reageren diverse typen zelfrijdende auto’s op onze infrastructuur? Ravi Chaudhary ontwikkelde voor zijn afstuderen aan de HAN een methodiek om de infrastructuur te testen op een van de aspecten van zelfrijdende voertuigen, het Lane Keeping System. Maurice Leenen (Windesheim Almere) onderzocht ongewenst gedrag van langzame weggebruikers bij wegwerkzaamheden op het onderliggend wegennet. En Dennis van Sluijs, Windesheim (Zwolle) schreef een handboek voor de ontwikkeling van het stedelijke loop- en wandelnetwerk. Alle drie zijn genomineerd voor de Nationale VerkeerskundePrijs voor de beste hbo-scriptie in de periode 2020-2021. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Pre-congres van het Nationaal verkeerskundecongres op 3 november in The Basket op het Utrecht Science Park.

Verder lezen

Workshopronde 3 NVC 4 nov: Mobiliteitsdonut, veilige fietspaden, gelukkige infra en een meta-lab

Workshopronde 3 NVC 4 nov: Mobiliteitsdonut, veilige fietspaden, gelukkige infra en een meta-lab

In workshopronde 3 (14.10 tot 14.40 uur) kunt u tijdens het Nationaal verkeerskundecongres onder meer kiezen voor een kennissessie over: De Mobiliteitsdonut, een visie analoog aan de Donut-economie van Kate Raworth met als doel om vervoersarmoede te agenderen. Ook een dubbele sessie over verkeersveiligheid en comfort op fietspaden, een onderzoek naar de relatie geluk en infrastructuur en lessen uit een meta-lab tussen vier stedelijke regio’s.

Verder lezen

Terug naar boven