De file lost niets op

De file lost niets op

Wat waren ze hoopvol, de professionals die in Corona-tijd kansen zagen om voor eens en altijd met files af te rekenen. Er werd een te eenvoudige optelsom gemaakt: verandering is het meest kansrijk bij een life-event, gewoontes zijn doorbroken en mensen geven zelf aan dat ze na corona vaker willen thuiswerken. Tel uit je winst.

Verder lezen

Genomineerden voor de Cuperusprijs 2022 zijn bekend

Genomineerden voor de Cuperusprijs 2022 zijn bekend

Het keuzegedrag van gebruikers van crowdsensing-toepassingen, de effecten van eHMIs bij interactie met zelfrijdende auto’s en de veranderde houding van de Nederlander ten opzichte van het vliegen. Dit zijn de onderwerpen van de drie scripties die geselecteerd zijn voor de tweejaarlijkse Cuperusprijs. Deze prijs voor de beste wetenschappelijke scriptie ‘over personen- of goederenvervoer over spoor, weg en water’ is een initiatief van KIVI, CROW en Royal HaskoningDHV. De eerste, tweede en aanmoedigingsprijs worden op 2 november tijdens het Nationaal Verkeerscongres uitgereikt door juryvoorzitter Erik Verroen van de KIVI-vakgroep verkeer en vervoer, tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres 2022.

Verder lezen

De verkeerskundige van morgen 

De verkeerskundige van morgen 

In de toekomst kijken heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Zieners genoten eeuwenlang ontzag met voorspellingen waarvan niemand wist of ze uit zouden komen. Als het om de toekomst van mobiliteit gaat werden drones en hyperloops al in de Victoriaanse tijd voorzien. Wat knullig in de uitvoering, maar het idee was hetzelfde. En wie kent de Jetsons nog? In luchttaxi’s verplaatsten mensen zich naar landingsplatforms waar ze vervolgens via een bewegend trottoir naar hun kantoor of huis werden gebracht.

Verder lezen

Virtual Reality gebruiken: wie durft?

Virtual Reality gebruiken: wie durft?

Afstudeerder Jonathan de Kleuver (Goudappel) ontwikkelde een VR-applicatie om ruimtelijke ontwerpen in 3D te visualiseren en zo het draagvlak onder stakeholders te vergroten. Hij is genomineerd voor de Beste Paperbijdrage en geeft ook een workshop op het NVC. Hij schreef een blog.

Verder lezen

Maak kennis met studenten op het NVC

Maak kennis met studenten op het NVC

Studenten Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit zijn onze toekomstige collega’s.
Wil jouw organisatie bijdragen aan de ontwikkeling van deze studenten door het aanbieden van een stageplaats of afstudeeropdracht? Neem dan je opdrachtomschrijving mee naar Groningen, naar het Nationaal Verkeerskundecongres op 3 november aanstaande. Grote kans dat je daar de nieuwe stagiair ontmoet!

Verder lezen

Terug naar boven