Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

De verkeerskundige van morgen 

De verkeerskundige van morgen 

In de toekomst kijken heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Zieners genoten eeuwenlang ontzag met voorspellingen waarvan niemand wist of ze uit zouden komen. Als het om de toekomst van mobiliteit gaat werden drones en hyperloops al in de Victoriaanse tijd voorzien. Wat knullig in de uitvoering, maar het idee was hetzelfde. En wie kent de Jetsons nog? In luchttaxi’s verplaatsten mensen zich naar landingsplatforms waar ze vervolgens via een bewegend trottoir naar hun kantoor of huis werden gebracht.

Verder lezen

Virtual Reality gebruiken: wie durft?

Virtual Reality gebruiken: wie durft?

Afstudeerder Jonathan de Kleuver (Goudappel) ontwikkelde een VR-applicatie om ruimtelijke ontwerpen in 3D te visualiseren en zo het draagvlak onder stakeholders te vergroten. Hij is genomineerd voor de Beste Paperbijdrage en geeft ook een workshop op het NVC. Hij schreef een blog.

Verder lezen

Maak kennis met studenten op het NVC

Maak kennis met studenten op het NVC

Studenten Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit zijn onze toekomstige collega’s.
Wil jouw organisatie bijdragen aan de ontwikkeling van deze studenten door het aanbieden van een stageplaats of afstudeeropdracht? Neem dan je opdrachtomschrijving mee naar Groningen, naar het Nationaal Verkeerskundecongres op 3 november aanstaande. Grote kans dat je daar de nieuwe stagiair ontmoet!

Verder lezen

‘In Groningen is de toekomst al een beetje begonnen’

‘In Groningen is de toekomst al een beetje begonnen’

“Ik zeg weleens gekscherend dat de toekomst in Groningen al een beetje begonnen is”, vertelt gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (Mobiliteit, D66). “Dat bedoel ik niet arrogant, maar Groningen is er goed in geslaagd om regionaal verkeer en mobiliteit op lokaal niveau te integreren, om het mobiliteitssysteem te koppelen aan maatschappelijke doelen. We lopen relatief vaak op de troepen vooruit.”

Verder lezen

Genomineerden beste paperbijdrage bekend!

Genomineerden beste paperbijdrage bekend!

Elk jaar schrijven enthousiaste en gedreven verkeerskundigen en mobiliteitsprofessionals vele papers om het Nationaal Verkeerskundecongres vorm te geven. Ook dit jaar ontvingen we vernieuwende en waardevolle bijdragen, wat een gevarieerd en leerzaam programma aan sessies heeft opgeleverd.

Uit de ingediende papers selecteert de jury elk jaar drie genomineerden voor de eervolle prijs 'beste paper'. De genomineerden zijn nu bekend, de jury neemt tot het congres de tijd om de uiteindelijke winnaar te kiezen. De uitslag wordt op het congres bekendgemaakt.

Verder lezen

Terug naar boven